Тестове за НВО Български език и литература

Тестове по български език и литература за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас

Тестове по български език и литература за външно оценяване и кандидатстване след 7. клас

 

 

Година на издаване: 2010

Страници: 84

Корици: меки

Език: български

Тегло: 150 грама

Размери: 21x28

ISBN: 978-954-8238-16-8

Цена: 6.90 лв.

 

Настоящият сборник с тестове по български език и литература е предназначен за седмокласници, които се подготвят за външно оценяване и кандидатстване в профилирани паралелки.

Сборникът съдържа дванайсет тестови варианта. Всеки вариант се състои от първи модул с тест от 25 въпроса за национално външно оценяване и допълнителен втори модул – преразказ с дидактическа задача.

При формулирането и оценяването на трудността на затворените и отворените въпроси в модула за национално външно оценяване са следвани постановките на най-новата учебно-изпитна програма на МОМН.

Успешното справяне с въпросите по български език е обвързано с усвоени знания и умения от всички дялове на учебния материал по предмета както в седми клас, така и от предишните класове. Те проследяват езиковите явления и функционирането им в многообразието на речта. Конструирани са по модела на международните изпити.

Въпросите по литература се отнасят за всички компоненти на художествените творби, изучавани в седми клас – историята на създаването им, авторството, жанра, темите, идеите и художествените внушения, композицията, света на литературните герои, художествените похвати, изразните средства и тяхната функция в текста.

Представените в допълнителния модул текстове за преразказ с дидактическа задача са отлична възможност за самостоятелна работа на седмокласниците, чрез която те да доусъвършенстват своите умения и способности за изграждане на собствени стойностни разработки.

Освен за цялостна самопроверка, тестовете могат да служат за обстойна самоподготовка на учениците.

Особеност на изданието е, че приложението с отговорите съзнателно е поставено в средата на книжното тяло. Това дава възможност да бъде отделено и ползвано самостоятелно, като по този начин се улеснява процесът на проверяване – не се налага непрестанно прехвърляне от тестовите задачи към отговорите и обратно.

 

 

Купете сега чрез КНИГИТЕ.НЕТ  store.bg  Хеликон

Тестове за НВО Български език и литература

Състезателни тестове по български език и литература за 7. клас

Състезателни тестове по български език и литература за 7. клас

 

 

Година на издаване: 2014

Страници: 128

Корици: меки

Език: български

Тегло: 230 грама

Размери: 21x28

ISBN: 978-954-8238-52-6

Цена: 8.99 лв.

 

Сборникът предлага 14 интересни и разнообразни теста за подготовка за НВО и допълнителния модул за прием в специализираните училища и паралелки. Задачите са съобразени с учебния материал, предвиден в програмата за 7. клас, и с изискванията на МОН.

Подходящ е:

• за подготовка и самоподготовка за НВО

• за състезания и олимпиади

• за оценка и самооценка на нивото на знания

• за работа в групите по СИП и ЗИП в училище

• за работа с напреднали ученици

 

 

Купете сега чрез КНИГИТЕ.НЕТ  store.bg  Хеликон

Тестове за НВО Литература

Състезателни тестове по български език и литература за 7. клас

Тестове по литература
за 7. клас

 

 

Година на издаване: 2009

Страници: 84

Корици: меки

Език: български

Тегло: 230 грама

Размери: 15,5x23,5

ISBN: 978-954-8238-14-4

Цена: 4.98 лв.

 

 

Настоящият сборник с тематични тестове по литература е предназначен за седмокласници, които се подготвят за външно оценяване, кандидатстване в профилирани паралелки, състезания и текущи изпитвания. Включени са общо 11 теста. Всеки тест е разработен въз основа на конкретно литературно произведение от новата учебна програма за 7. клас – в раздела ѝ за задължителна подготовка – и съдържа 25 въпроса от затворен или отворен тип.

При формулирането на въпросите е следван утвърденият досега модел на кандидатгимназиалния изпит по български език и литература след седми клас. Въпросите се отнасят за всички компоненти на художествените творби – историята на създаването им, авторството, жанра, темите, идеите и художествените внушения, композицията, света на литературните герои, художествените похвати, изразните средства и тяхната функция в текста. На учениците се представя възможност за оценъчен избор и изразяване на гледна точка към произведението. Освен за цялостна самопроверка тестовете могат да служат и за обстойна самоподготовка на учениците.

Сборникът отговаря на държавните образователни критерии и покрива изискванията на МОН.

Особеност на изданието е, че притурката с отговорите съзнателно е поставена в средата на книжното тяло. Това дава възможност да бъде отделяна и ползвана самостоятелно, като по този начин се улеснява процесът на проверяване – не се налага непрестанно прехвърляне от тестовите задачи към отговорите и обратно. От друга страна, преподаватели, които желаят да използват тестовете за директна проверка на знанията на учениците си, могат да отделят притурката от книжното тяло, така че отговорите да бъдат недостъпни за проверяваните.

 

 

Купете сега чрез КНИГИТЕ.НЕТ  store.bg  Хеликон